De geschiedenis van de unicorn: mythe of bestaat de eenhoorn écht?

De unicorn of eenhoorn is oogverblindend mooi. Met zijn lange gekleurde manen en zijn opvallende hoorn doet hij menig hart smelten. Eenhoorns brengen geluk, zijn dapper én magisch. Ze zijn dan ook niet voor niets het middelpunt in veel kunstwerken en schilderijen.

Wie ooit een unicorn heeft gezien is een gezegend mens. Ze laten zich namelijk niet zomaar zien. Dat wil niet zeggen dat ze niet in de buurt zijn. Let maar eens op gekleurde glinsteringen in de ochtenddauw of een zoete geur die ineens opduikt. Maar waar komt de unicorn eigenlijk vandaan? Wat is het verhaal van dit fabeldier en bestaan ze echt?

De eenhoorn: van wildebras tot aan knuffelbaar fabeldier

De unicorn heeft sinds zijn bestaan een behoorlijke metamorfose doorgemaakt. Waar eenhoorns vroeger vooral werden beschreven als wild, gevaarlijk en ontembaar, verspreiden ze nu wolkjes van glitters met aardbeiengeur. De goedheid zelve dus. De geschiedenis van de unicorn laat een aantal mogelijke scenario’s zien.

Zo werden eenhoorns al in 398 voor Christus beschreven door de Griek Ctesias. China en Japan spraken al veel eerder van het bestaan van eenhoorns. Ze stonden toen ook wel bekend onder de naam Kirin. De unicorn van toen was veel minder schattig en knuffelbaar. Hoewel ze de brengers van vrede en rust waren, was hun uiterlijk veel minder aaibaar. 

De unicorn had een lange scherp gepunte hoorn met een bloedrood uiteinde. Hun lichaam lijkt op dat van een ezel, een antilope en een neushoorn. Ze zijn niet te temmen en moeilijk te vangen. Alleen een maagd of een mens met een zuiver geweten kan een unicorn tot bedaren brengen. Tegenwoordig is de unicorn veel meer dan een mythe of fabel.

De eenhoorn is namelijk ook een favoriet sprookjesfiguur. Ze behoren vaak toe aan echte prinsessen. Samen verjagen ze het kwaad, maken ze vergiftigde meertjes kristalhelder en weten ze elke vijand te verslaan. Unicorn jurken met vleugels, gekleurde manen, oortjes én een eenhoorn mogen dan ook eigenlijk niet ontbreken in de verkleedkist van jouw prinsesje.

Zelf op zoek gaan naar de eenhoorn? Dit zijn de spelregels!

Nu je precies weet waar de unicorn vandaan komt, kun je voor jezelf bepalen of dit magische dier wel of juist niét heeft bestaan. Een perfecte aanleiding om samen op zoek te gaan naar de eenhoorn. Bijvoorbeeld tijdens een kinderverjaardag of verkleedpartij.

Natuurlijk willen jouw kleintjes niet opvallen tijdens hun speurtocht naar de eenhoorn. Het dragen van een unicorn jurk met cape is daarom écht wel een must. Zo ga je op zoek:

  • Verkleden in een eenhoorn jurk met vleugels is nodig om zo min mogelijk op te vallen tijdens de zoektocht. De kleurtjes van de jurken zijn namelijk precies hetzelfde als de ogen en de manen van de unicorn. Ze zullen dus niet meteen wegrennen wanneer je er één ziet.
  • Eenhoorns kunnen zich overal schuil houden. De kans dat je ze vindt is toch het grootste in het bos. Weet je een plekje in het bos met een kristalhelder meertje? Dit zijn de favoriete drinkplekken van eenhoorns. Wees stil en verdacht op elk klein geluidje uit het struikgewas.
  • Een unicorn kan bijzonder goed ruiken. Sterke luchtjes vinden ze vervelend. Die ruiken ze al op kilometers afstand. Als je op zoek wilt gaan naar eenhoorns, kun je het beste hun lievelingsgeur dragen. Dat is pepermunt. Zorg dus altijd dat je pepermunt in je zakken hebt.

Je handen inwrijven met verse muntblaadjes kan ook. Eenhoorns zijn ook dol op aardbeien en bosbessen. Ook als je gaat picknicken met hun lievelingsfruit maak je ze nieuwsgierig. Natuurlijk verstop je al dat lekkers in een unicorn rugzak.

  • Laat je fotocamera thuis! Eenhoorns schrikken van het felle flitslicht. Ook kun je een unicorn niet fotograferen. Je zult alleen een zweem van glitters en kleuren zien. Natuurlijk kun je wel een selfie maken van alle kleine eenhoorn speurders bij elkaar. Als je goed kijkt zie je kleine sprankeltjes en lichtgevende puntjes op de foto. Jullie eenhoorn is heel dichtbij! 

Online unicorn jurken bestellen voor verkleedfeestjes en speurtochten

Een eenhoorn speurtocht is natuurlijk niet compleet zonder een 3-delige unicorn droomjurk. Compleet met een hoofdtooi met manen, oortjes én een gouden hoorn. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een unicorn zomerjurk met cape en glitters. Dat maakt de zoektocht naar dit magische wezen nog leuker. In de webshop van prinsessendroom.nl vind je de mooiste eenhoorn verkleedkleding en accessoires. Zoals een eenhoorn rugzak of gymtas. 

Natuurlijk wil jouw kleintje haar avonturen ook delen met vriendjes. Bijvoorbeeld in het Ik Hou van Eenhoorns vriendenboek. In onze webshop vind je alles wat jouw kleine unicorn liefhebber nodig heeft. We verzenden jouw droomjurk natuurlijk zo snel mogelijk. Dat doen we helemaal gratis voor bestellingen met een orderwaarde boven de € 50,00. Wanneer laat jij ze de mythe of de waarheid over eenhoorns ontdekken?