Kinderfeestje? Leuke spelletjes voor échte prinsessen!

Organiseer je binnenkort een kinderfeestje? Wij hebben de leukste prinsessen spelletjes alvast voor je op een rij gezet. Zo verander je elk verjaardagsfeest in een koninklijk bal. Natuurlijk met de lekkerste hapjes voor echte fijnproevers, prinsessen champagne én prinsessenjurken. De edele dames gaan op zoek naar glazen muiltjes en het kroontje. Ook moet er gezocht worden naar een kikker die gekust moet worden. Want ook prins charming mag niet ontbreken op het feestje. Voor kleine meiden is er niets leuker dan een verjaardagsfeest met prinsessenthema. De kleintjes zijn actief bezig en ook nog eens heel fotogeniek. Dat is straks handig voor het prinsessen certificaat én het plakboek voor later.

Activiteiten en spelletjes voor een prinsessen kinderfeest.

Er zijn behoorlijk wat leuke spelletjes die je kunt uitwerken voor de verjaardag van jouw kleintje. Van een speurtocht voor prinsesjes tot aan een echte fijnproeverij. Natuurlijk begint het feest met een koninklijke taartjes en bubbeltjeswijn van appelcider. Natuurlijk schuiven de kleine diva’s alleen aan in hun mooiste prinsessenjurk. Na een beauty ronde en wat schmink, zijn de kleintjes klaar om te beginnen aan dit heerlijke prinsessen kinderfeest.

Hoe organiseer je een verjaardagsfeestje met prinses thema?

Eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk. Om je toch van wat inspiratie te voorzien, lees je hieronder een aantal handige tips. Natuurlijk mag je onderdelen toevoegen of weglaten. Houd er rekening mee dat een prinses kinderfeest ongeveer 3 tot 4 uur duurt. Natuurlijk ook afhankelijk van het programma dat je opstelt en de leeftijd van de kleintjes. Bij jonge kindjes mag je de duur van de spelletjes gerust wat inkorten. Zo blijft het voor iedereen leuk.

Van kinderverjaardag tot prinsessenbal? De leukste verjaardag spelletjes voor meiden

  1. Prinsessen uitnodigen

Kinderfeestjes voor prinsessen beginnen natuurlijk met een prachtige uitnodiging. Deze kaartjes kun je makkelijk zelf maken. Bijvoorbeeld door ze te beplakken met Belle, Anna of Assepoester. Zo kun je de kleine prinsessen gelijk van een opdracht voorzien.

Heb jij een uitnodiging gekregen met Rapunzel op de voorzijde? Dan wordt je verwacht in een bijpassende prinsessenjurk en lang haar. Je mag natuurlijk ook zelf voor de nodige verkleedjurken zorgen. Vul de verkleedkist met juwelen, sjaaltjes, rokken en tasjes. 

  1. Ontvangst met prinsessen taartjes

Het koninklijke bezoek ontvang je op het kinderfeestje natuurlijk met lekkere prinsessen taartjes. Daarvoor kun je cupcakes gebruiken die je versiert met sterretjes en ander lekkers. Daar serveer je natuurlijk ook kinderchampagne bij. Zorg voor een lange feestelijke tafel en bestrooi deze met glittertjes. Als de cadeautjes zijn uitgepakt en elke dame iets heeft geschreven in het prinsessen vriendenboek, kan het bal past echt beginnen.

  1. Tover jezelf om tot een echte prinses in de leukste jurken

Prinsessen spelletjes voor een kinderverjaardag worden het best gespeeld in een mooie verkleedjurk of prinsessenjurk. Deze kun je bestellen in onze webshop. Maak deze mooie assepoester of sneeuwwitje jurken compleet met handschoenen, kroontjes en toverstafjes. Zelf voor een verkleedkist zorgen kan ook. Bijvoorbeeld met rokjes, omslagdoeken, haaraccessoires en clip-on oorbellen. Een echte prinses kan gewoonweg niet zonder.

  1. Prinsessen make-up

De prinsessen op het verjaardagsfeestje van jouw kindje zijn dol op glitter & glamour. Richt daarom een schminktafel in waaraan ze één voor één plaats kunnen nemen. Denk aan lippenstift en rouge voor gezellige rode blosjes. En wat dacht je van glitter haarspray? 

Tip! Gebruik proefdiervrije make-up welke geschikt is voor een gevoelige huid. Gebruik je liever geen cosmetica? Bessensap doet ook wonderen op prinsessen lipjes! 

  1. Speurtocht door het koninkrijk

De speurtocht in en rondom het kasteel kun je thuis organiseren, maar natuurlijk ook op een andere locatie. Zet dan vooraf een route uit. Maak herkenningspunten met kleine lintjes. Onderweg kun je de prinsesjes opdrachten geven. Laat ze bijvoorbeeld een speelgoed kikker zoeken in het struikgewas. Natuurlijk moet deze gezoend worden. 

Verstop een paar muiltjes en houd één set schoenen compleet. Van welk prinsesje is het glazen muiltje? Je kunt de prinsessenspeurtocht ook van een thema voorzien. Bijvoorbeeld door onderweg een aantal kroontjes of toverstafjes te verstoppen. Achter een boom, aan een tak of in een struik. Hebben de prinsesjes na afloop alle items kunnen vinden? 

Slecht weer? Ook dan wordt het prinsessen kinderfeest een succes

Hoewel prinsesjes het liefst rondom het kasteel spelen, houden ze niet zo van regen. Is het tijdens de kinderverjaardag slecht weer? Dan kun je de prinsessenspeurtocht ook verruilen voor een middagje knutselen. Daar doe je zowel prinses Jasmine als Elena een plezier mee.

Zorg dus altijd voor een back-up. Knutselspullen voor een prinses zijn niet duur, maar het is wel handig om ze vooraf in huis te halen. Spulletjes die je nodig kunt hebben zijn: 

  • Papier of karton in vrolijke kleurtjes
  • Glitters, stickers en andere versiersels
  • Vingerverf
  • Spiegeltjes en houten doosjes
  • lijmstiften

Natuurlijk hoef je niet alles te gebruiken. Van dik papier kun je bijvoorbeeld vooraf leuke toverstafjes uitknippen. De prinsessen kunnen deze dan naar eigen smaak versieren. In de knutselwinkel vind je heel veel verschillende frutsels. Kijk ook je eigen lades even na.

Bij de kringloop vind je voor heel weinig geld vaak leuke oude kistjes of doosjes. Heel geschikt voor het maken en versieren van prinsessen sieraden doosjes. De kleintjes kunnen de kistjes versieren met vingerverf of andere leuke items. Hetzelfde geldt voor spiegeltjes. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste prinsesje van het land?

Jouw prinsessen kinderfeestje begint bij prinsessendroom.nl

Het organiseren van een te gek verjaardagsfeestje is dus helemaal niet zo moeilijk als je misschien dacht. Zeker niet wanneer alle prinsessen gekleed komen in één van onze prachtige verkleedjurken. Na deze heerlijke dag kan jouw kleintje alle gebeurtenissen opschrijven in haar geheime prinsessen dagboek. Wat een heerlijke dag!