Prinsessenjurk? De mooiste jurkjes uit de top 10 Disney prinsessen films!

Kleine meisjes zijn gemaakt voor mooie prinsessenjurkjes. Van Elsa of Anna, Jasmine, Doornroosje of Assepoester. Jouw kleintje is direct klaar voor het bal. Net zoals de prinsessen uit onze Disney top 10. Onze prachtige jurkjes zijn geschikt om te dragen tijdens speciale gelegenheden, verjaardagen of verkleedpartijen. Want met verkleed jurken wordt elke fantasie iets magisch. In welke Disney prinses verander je jouw kleine meid vandaag?

Top 10 mooiste prinsessenjurken uit Disney films 

1. Frozen

Frozen mag natuurlijk niet ontbreken in top 10. De zussen Elsa en Anna beleven de meest magische en ijskoude avonturen in Arendelle. Anna wordt onbedoeld slachtoffer van de krachten van Elsa. Als hun ouders omkomen tijdens een storm en Elsa Anna’s voorgenomen huwelijk met Hans afkeurt, gaan de twee prinsessen hun eigen weg.

In onze shop vind je de mooiste prinsessenjurken van Elsa en Anna. Met een lange sleep, glittertjes of ijskristallen. In welke mooie jurk gaat jouw dametje Arendelle redden? 

2. Ariel

Als Eric wordt gered door zeemeermin Ariël, ontstaat er een wederzijdse maar bijna onmogelijke liefde. Tot Ursula de heks Ariël van twee benen voorziet. Ze krijgt 3 dagen de tijd om haar liefde voor Eric te ontdekken, maar dat verloopt iets anders dan verwacht. Ariël steelt de show en ieders hart in haar prachtige zeemeermin jurk. 

3. Belle en het Beest

Belle is het mooiste meisje van het dorp. Dat trekt de aandacht van Gaston, maar Belle trekt haar eigen plan. Als haar vader op een dag niet terugkeert van een bezoek aan het dorp, gaat ze op onderzoek uit. Al snel belandt ze bij een immens kasteel. Ze vindt haar vader terug achter slot en grendel. Belle besluit bij hem te blijven maar ontdekt ook het Beest.

Er ontstaat een liefde nadat het Beest haar redt van een groep hongerige wolven. De roos, het betoverde personeel én de gele prinsessenjurk van Belle spelen een glansrijke hoofdrol in deze betoverende Disney klassieker. 

4. Sneeuwwitje

 Als de koningin van de magische spiegel verneemt dat Sneeuwwitje de mooiste van het land is, geeft ze de jager opdracht om haar om te doden. Het grote hart van de jager laat dit echter niet toe. Hij laat sneeuwwitje en haar prachtige prinsessenjurk achter in het bos waar ze hulp krijgt van allerlei dieren. Ze ontdekt een klein boshuisje. Als ze haar nieuwsgierigheid niet meer kan bedwingen en het huisje binnen gaat, doet ze een vreemde ontdekking. Wie slapen er eigenlijk in deze kleine bedjes?

5. Rapunzel

Er was eens een ouderloos echtpaar. Ze leefden dichtbij de tuin van een toverheks. Elke dag keek de vrouw naar de heerlijke raponsjes die daar groeide. Op een dag trok haar man de stoute schoenen aan en plukte wat van de groente. Tot hij werd betrapt door de furieuze heks. Hij mocht doorgaan met plukken, op één voorwaarde.

Hun aanstaande kindje zouden ze af moeten staan. Rapunzel werd geboren en werd door de heks opgesloten in een toren. Elke avond zong ze vanuit het raam tot een prins haar hoorde. Haar haren waren zo lang dat ze dienst deden als trap. Tot de heks ontdekte dat Rapunzel bezoek ontving. Ze knipte haar lange vlechten af. Zou ze haar prins ooit nog zien? 

6. Jasmine

In deze heerlijke Disney film draait het natuurlijk allemaal om prinses Jasmine. Als Aladdin haar vader wil redden uit de handen van Jafar, moet hij de magische lamp gaan halen uit de grot der wonderen. Aladdin wrijft over de lamp. De geest vertelt hem dat hij 3 wensen mag doen. Hij wil veranderen van straatjongen naar prins om te kunnen trouwen met Jasmine. 

7. Assepoester

 Assepoester staat onder streng regime van haar stiefmoeder. Zij moet ervoor zorgen dat haar moeder en haar stiefzussen niets tekort komen. Assepoester krijgt hulp van een familie muizen. Ze helpen haar bij het vele werk dat ze moet doen. In ruil daarvoor moet ze de huiskat uit hun buurt houden. Haar familie bezoekt het bal van de prins. Hij zoekt een vrouw om mee te trouwen. Als Assepoester tegen de wil van haar stiefmoeder het bal bezoekt, verliest ze het glazen muiltje dat de fee voor haar toverde. Van past dit glazen schoentje? 

8. Doornroosje

Zodra Doornroosje is geboren, wordt ze vervloekt door de boze fee Malafide. Zij spreekt een vloek uit over het meisje. Zodra ze 16 is zal ze sterven doordat ze zich prikt aan een spinnewiel. Goede fee Mooiweertje kan de vloek niet opheffen, maar wel minder erg maken. Doornroosje zou eeuwig slapen. Alleen een kus van een prins kan haar doen ontwaken. 

9. Elena van Avalor

Met een echte prinsessenjurk zoals ook Elena die draagt, stapt jouw kleine meid een heerlijke fantasiewereld binnen. Prinses Elena heeft jarenlang opgesloten gezeten in een magische ketting. Toch is ze vastbesloten om weer plaats te nemen op de troon van Avalor. Daarvoor moet ze wel bizarre avonturen vol met spanning en magie zien te overwinnen. 

10. Merida

Deze roodharige prinses uit de Disney film Brave wil niets liever dan boogschutter worden. Haar ouders, de koning en koningin zien dit echter niet zitten. Na een ruzie loopt ze weg met alle gevolgen van dien. In haar prachtige prinsessenjurk beleeft ze spannende avonturen en verslaat ze boze tegenstanders. Ze krijgt te maken met magie, boze vloeken en tegenslag.

Welke prinsessenjurk past bij jouw kleine heldin?

Bij prinsessendroom.nl vind je de mooiste verkleed jurken voor jouw kleine prinses of avonturier. Kies voor een blauwe Elsa jurk of een jurkje met zeemeerminstaart. Al onze prinsessenjurkjes worden uit voorraad geleverd. Dat betekent dat als je jouw bestelling voor 16.00 uur aan ons doorgeeft, we deze dezelfde dag nog verzenden.

En bestel je boven de € 50,00? Dan betaal je geen verzendkosten. Wist je dat je bij ons naast de mooiste jurkjes ook prinsessen handschoentjes, kroontjes én toverstafjes kunt bestellen? Zo geef je jouw kleine prinses de outfit waar ze van droomt.